آلودهترین هوا را کدام دانشگاههای تهران در نیمه اول سال 98 دارند؟
حال و هوای دانشجویی عالی است ولی بر اساس دستگاههای پایش آلودگی هوا، «حال» آن به مراتب از «هوای» آن بهتر است.
سری به سایت https://airnow.tehran.ir/ شهرداری تهران زدیم تا ببینیم دانشجویان دانشگاههای تهران در چه کیفیت هوایی تحصیل میکنند. در این گزارش بازه یک فروردین 98 تا امروز (3 شهریور 98) را بررسی کردیم. برخی دانشگاهها به دلایل مختلف در این فهرست نیستند. مثلاً الزهرا (س) ایستگاه کنترل کیفیت آلودگی نزدیک خود نداشت و خواجهنصیرالدین طوسی هم آنقدر پردیسهای مختلفی دارد که بررسی آن از حوصله ما خارج بود! ولی در مجموع تهران جای زندگی نیست که خب، درس خواندن نیز در آن مستتر است.
گروههای حساس به شریف نروند
دانشگاه صنعتی شریف کمترین روز پاک را در این 158 روز داشت (فقط 4%). یعنی فقط هفت روز بود که هوای شریف پاک بود که آن هفت روز هم در عید بود! خیلی جالب است که حتی دو سه هفته تعطیلی عید هم شریف هوای پاک نداشت که دلیل اصلی آن احتمالاً مجاورت با میدان آزادی است؛ دروازه پر تردد غرب کشور به تهران. البته یک سوم پر لیوان در این آمار عدم وجود روزهای ناسالم و بسیار ناسالم است.
پژوهش در شرایط حاد
دانشگاه تربیت مدرس که فقط دانشجوی تحصیلات تکمیلی میپذیرد بیشترین تعداد روزهای «ناسالم» و «بسیار ناسالم» را دارد. خلاصه که یکی از موتورهای پژوهش کشور دارد با هوایی غیرسازگار با موتور کار میکند!
گول تپههای قشنگ و کوههای بلند را نخورید
بین دانشجویان معمولاً مشهور است که خوشا آب و هوای ولنجک، کوههای علوم تحقیقات و تپههای محصور در درخت کوی و امیرآباد ولی آمار این فرضها را به چالش میکشد. بر اساس آمار شهرداری هر چند روزهای پاک دانشگاههای شهید بهشتی (ولنجک)، آزاد علوم تحقیقات (کوههای شمال پونک) و پردیس فنی تهران (تپههای امیرآباد) بیشتر از سایر جاهاست، ولی روزهای «ناسالم برای گروههای حساس» و «ناسالم» بیشتری نسبت به دانشگاه تهران (پردیس انقلاب) و دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارند. البته دانشگاههای تهران و امیرکبیر برای 14 روز از 158 روز دادهای وارد نکردند که اتفاقاً چند روز از آنها، روزهای بسیار آلوده تهران بودند.
وضعیت سلامت هوای دانشگاههای مختلف شهر تهران در سال 98 تا ابتدای شهریور